Per al diari digital el Mon Terrassa, en Joan Manel Ollé em pregunta:

1.a) Per què et presentes?

Perquè els partits després de més d’un any no han materialitzat les seves promeses i ens han decebut a tots. Perquè portem reclamant al carrer UNITAT dels partits independentistes des de fa gairebé un any i no ens escolten. Per què crec en aquesta proposta, és una iniciativa on la gent corrent del carrer unim esforços per fer efectiu els mandat de l’1O.

He participat a la Organització de Primaries Terrassa des de que el setembre de 2018 en una assemblea extraordinària de Terrassa per la Independència (ANC Terrassa) varem apostar unànimement per aquest projecte. I quan a finals de desembre veig que només hi ha 4 persones que es proposin com a candidates veig necessari fer el pas. Crec en la democràcia participativa i que quantes més persones participem, com a candidats i com electors, més riquesa tindrem i podrem aportar al nostre projecte.

1.b) Qui ets?

Dona, terrassenca de 54 anys, la filla gran de sis germans, em vaig emancipar molt jove per funda la meva familia, a dia d’avui visc amb la meva parella de sempre, mare d’un fill i avia d’un net.

Diplomada en Magisteri i Relacions Laborals. Apassionada per la adquisició de nous coneixements, he realitzat incomptables cursos, cursets i seminaris de multitud de matèries i disciplines diferents.

De professió graduada social, emprenedora en empresa familiar de serveis de gestió i assessorament legal a empreses i particulars . Altres tasques que he realitzat anteriorment en el passat han estat relacionades amb la docència o la programació d’ordinadors personals.

1.c) Què penses que pots aportar?

Els meus coneixements, experiència i habilitats. La meva força de voluntat i convicció.

Si l’1 d’octubre, la gent corrent, varem unir esforços, ens varem organitzar i varem aconseguir fer el referèndum. Ara continuant aquell esperit em d’aconseguir materialitzar aquell mandat, hem d’entrar a les institucions per fer efectiva una república i la independència de l’estat espanyol.

2. Veus possible una candidatura unitària independentista encara, amb Junts per Catalunya i ERC-Mes, i , en tot cas, si es va per separat, no és una forma de repartir el vot?

A títol personal crec que Primàries Terrassa ha donat la oportunitat als partits polítics de Terrassa a fer una llista unitària. Hem apostat per unes eleccions primàries obertes a tothom per confeccionar una llista independentista, els partits han tingut temps fins el 18 de gener per incorporar-s’hi i no han volgut. El nostres principis i reglament són bastant clars. Ara farem la votació de candidats i la llista quedarà tancada en les 14 primeres posicions.

Sincerament crec que són els partits els que haurien de fer gestos d’obertura i deixar-se de prejudicis i dogmes pre-establerts. 

Evidentment que si anem tantes llistes independentistes es repartirà el vot, però aquesta responsabilitat és sobretot d’ells. Amb la seva actitud ha quedat clar quina escala de valors tenen, no?

Ja portem massa temps deixant que ens prenguin el pel.

3. Quines són les teves principals propostes dins de Primàries i quina és l’aposta de ciutat, quin tipus de ciutat vols?

Fer polítiques municipals de sobirania i amb valors republicans. Buscar mecanismes que permetin governar de forma més participativa de debò. Protegir els drets humans i civils dels ciutadans de la nostra ciutat. Aconseguir que tots les terrassenques i terrassencs se sentin feliços a la seva ciutat.

Minimitzar les barreres fisques i socials entre els diferents barris i la gent que hi habita. Que els terrassencs no vegin les seves aspiracions truncades per raó de la seva situació econòmica, origen social o familiar.

Millorar la mobilitat de les persones cuidant el medi-ambient. La pol·lució i el canvi climàtic són molt reals. S’han de prendre mesures efectives per equilibrar ecològicament l’habitat de la ciutat.

Racionalitzar l’economia de l’ajuntament, hi ha massa endeutament. L’economia de l’ajuntament s’ha de portar com si fos la de casa nostre, amb sentit comú, no és pot seguir gastant el que no es té.

Però de tota manera, el que jo proposi no és el que Primàries Terrassa farà. Com ja he dit abans no tenim dogmes ni judicis previs. A partir del 3 de febrer començarem a treballar en l’elaboració del programa, amb la participació i aportació de tothom qui ho desitgi, el nostre esperit és fer-ho tot des de la base, en horitzontalitat i democràcia participativa real.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s